Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt

Kransslagaderen

De kransslagaderen horen bij het territoriumgebied, zie ook ectoderm. De plaats van inslag in dit gebied in de hersenen is afhankelijk van het geslacht, de biologische handigheid en de hormoonstatus van de persoon.
Meer uitleg en informatie hierover in de lezing De Biologie van de Psyche en de vierdaagse workshop "Bio-logica van Gedrag en Karakter", zie de agenda.

Zie ook de processen van de slagaderen, de aderen en de kransaderen.

Gevoeligheid volgt het mondslijmvliesschema.


Thema's

Territoriumverlies of seksueel conflict.
Verlies van baan, eigen zaak, auto, paspoort of andere voor het dagelijks werk belangrijke zaken. Seksueel misbruik, verlies van partner, besnijdenis, verkrachting, etc.


CA-fase

Functieverhoging. Afname van het binnenbekleding van de kransslagaderen.

Biologisch nut

Grotere diameter van de kransslagaderen zodat er meer bloed naar het hart kan stromen om het territorium terug te winnen.  

Symptomen

Pijn op de borst, angina pectoris.


PCL-fase

Normalisatie van de functie. Heropbouw van de bekleding van de kransslagaderen met behulp van cholesterol, vorming van een "korstje".

Symptomen

Geen.


EC

Coronair hartinfarct. Het "korstje" komt los en de krampende dwarsgestreepte spieren van de kransslagaderen sturen het de grote bloedsomloop in.

  • Angst en vernietigingsgevoel.
  • Sterke pijnen in de borst door EC van de spieren in de kransslagaderen (kransslagader-epilepsie), eventueel uitstralend naar de rug en linker arm.
  • Trage, onregelmatige hartslag.
  • Misselijkheid.
  • Absence of (bewusteloosheid).
  • Rillingen en koudzweet.

Deze crisis kan bij langere conflictduur dodelijk zijn:
  0 - 3 maanden: hartritmestoornissen
  4 - 6 maanden: lichte hartaanval
  6 - 9 maanden: zware hartaanval
  > 9 maanden: dodelijke hartaanval


Het is een beangstigende gebeurtenis, vaak met vele vervolgconflicten, zoals

  • "Mijn hart is niet goed" (aanval tegen het hart): hartzakje.
  • "Dit wordt me te veel, ik trek dit niet": myocard.

Maar als je het hebt overleefd, is er in feite niet veel meer aan de hand. De vervolgconflicten en de gangbare interpretatie van dit gebeuren vormen het grootste probleem.


Andere vormen van hartaanvallen: longembolie, myocard aanval.Hangende heling of vele terugvallen: arteriosclerose. Er zijn ongebruikte kransslagaderen in de omgeving aanwezig. Bij dichtslibben worden deze in gebruik genomen: natuurlijke by-pass.

Constellatie met kransaderen (seksueel conflict + territoriumverlies): postmortale constellatie. Geen territorium meer hebben, noch als man, noch als vrouw. Zich niet meer kunnen reproduceren. Biologisch is het leven zinloos geworden en men is bezig met het leven na de dood, bijvoorbeeld planning eigen begrafenis, fascinatie voor begraafplaatsen.

Zie ook Bio-Logica van Gedrag en Karakter.Meer informatie over dit complexe en interessante programma vindt u in het uitgebreide artikel over de kransslagaderen.