Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt

Kieuwbooggangen

Kieuwbogen zijn de restanten van de oude kieuwen die nodig zijn voor het leven in water. Gedurende de embryologische ontwikkeling van elke zoogdier is er het zgn. "vissenstadium", waarin de kieuwbogen goed te zien zijn. Studie van de CT-scan heeft uitgewezen dat het Non-Hodgkin syndroom zich niet in de lymfeknopen afspeelt maar in de gangen van deze oude kieuwbogen.

Plaats van inslag, dus aan welke kant zich de symptomen in de genezingsfase voordoen, is afhankelijk van het geslacht, de biologische handigheid en de hormoonstatus. Dit is vergelijkbaar met de manier waarop inslagen in het territoriumgebied plaatsvinden, zie ook ectoderm.
Meer informatie hierover in de workshops "Leven in Vertrouwen -Vertrouw je Lichaam", "Bio-logica van gedrag en karakter" of een van de praktijkdagen, zie de agenda.

Zie ook het algemene proces van het ectoderm, schildklierafvoergangen en lymfeknopen.

Gevoeligheid volgt het mondslijmvliesschema.


Thema

Frontaalangst. De persoon ziet iets op zich af komen, doet er van alles aan om het te vermijden, maar het is onmogelijk om het te ontwijken.
Bijvoorbeeld een faillissement, een dodelijke ziekte van de partner.


CA-fase

Functieverhoging. Afname van het slijmvlies van de kieuwbogen.  

Biologisch nut

Dunnere slijmvliezen zodat er meer water doorheen kan stromen en er dus meer zuurstof opgenomen kan worden door de kieuwen. Oud, archaïsch proces, heeft zijn nut verloren.  

Symptomen

Gevoelig, milde pijn.


PCL-fase

Normalisatie van de functie. Heropbouw van de slijmvliezen van de kieuwbogen.

Symptomen

Non Hodgkin lymfoom. Zwelling aan de zijkant van de nek, niet pijnlijk, veel groter met syndroom, kan dan gevoelig zijn.EC   

Gevoeligheid, pijn.


Meer informatie over dit programma vindt u in het uitgebreide artikel over de Kieuwbooggangen.