Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt
Baarmoederhalsslijmvlies

Het baarmoederhalsslijmvlies hoort bij het territoriumgebied, zie ook ectoderm. De plaats van inslag in dit gebied in de hersenen is afhankelijk van het geslacht, de biologische handigheid en de hormoonstatus van de persoon.
Meer uitleg en informatie hierover in de lezing De Biologie van de Psyche en de vierdaagse workshop Bio-logica van gedrag en karakter, zie de agenda.

Zie ook vaginale slijmvlies, algemene proces van het ectoderm, baarmoederhalsspieren, eierstok, baarmoederslijmvlies en gladde spieren van de baarmoeder.

Gevoeligheid volgt het buitenste huidschema.


Thema

Seksuele frustratie, geen seks kunnen of mogen hebben, niet kunnen of mogen paren.
Partner gaat vreemd, afgewezen of overgeslagen worden, niet "aan de man" komen, afwijzing van vader of moeder bij bv. tienermeisjes. Ook tegen de wil in genomen worden, verkrachting, seksueel misbruik.

Dit gaat vaak samen met het programma van de kransaderen en het vaginale slijmvlies. Dezelfde cellen als in de kransaderen zijn ook terug te vinden in het slijmvlies van de baarmoederhals en de vagina.


CA-fase

Functieverhoging, afname van het slijmvlies van de baarmoederhals.

Biologisch nut

Verwijding van de baarmoederhals om penetratie te vergemakkelijken.  

Symptomen

Geen. PAP-waarde van het uitstrijkje is verhoogd.


PCL-fase

Normalisatie van de functie. Heropbouw van het slijmvlies van de baarmoederhals.

Symptomen

Baarmoederhalsontsteking, baarmoederhalskanker. Pijn, bloedingen buiten de menstruatieperiode, hevige en/of lange bloedingen tijdens de menstruatie. Verhoogde PAP-waarde. Vooral in de PCL-B kan het jeuken (jeuken is genezing).


EC

Sterke bloeding, evt. pijn of ongemak, absence.Hangende heling: verdikt slijmvlies van de baarmoederhals.


Meer informatie over dit programma vindt u in het uitgebreide artikel over de baarmoeder.