Leven in Vertrouwen

Hoe de geest het lichaam aanstuurt













Beenvlies (periost)

Het periost of beenvlies is een netwerk van zenuwen en bloedvaten dat om het bot heen ligt. Het stamt uit de tijd vóór de breuk van de ringvorm en hoort bij het oude deel van het ectoderm. Het plaveiselepitheel (huidcellen) dat voorheen om, over en door het zenuwnetwerk heen lag, is verdwenen toen de organismen een inwendig skelet kregen en spieren en bindweefsel het beenvlies afsloten van de buitenwereld. Dit proces is zichtbaar bij een embryo in de 2e week na de conceptie.

Zie ook myelineschede.

Gevoeligheid volgt het mondslijmvliesschema.

Of het beenvlies aan de linker- of rechterkant van het lichaam getroffen is, is afhankelijk van de biologische handigheid.


Thema's

  • Grove, lelijke, pijnlijke scheiding, bijvoorbeeld het kwijtraken van een lichaamsdeel (reëel conflict).
  • Grove, lelijke, pijnlijke scheiding van een persoon, alsof men een lichaamsdeel verliest (overdrachtelijk).

Het kan ook voor iemand anders geleden worden, bijvoorbeeld partner, huisdier, moeder of kind (associatief).  


CA-fase  

Sluiten van de bloedvaten naar het afgerukte lichaamsdeel, geen celafbouw.  

Biologisch nut

De amputatie voelen (fantoompijn) en het voorkomen van een te groot bloedverlies.   

Symptomen

Stekende, vloeiende, reumatische pijnen, zenuwpijnen, bijvoorbeeld aangezichtspijn: een klap in het gezicht gekregen hebben.
Slecht doorbloedde of witte delen van de huid. De persoon klaagt van kou, maar de huid voelt niet zo koud aan. Bijvoorbeeld winterhanden, syndroom van Raynaud. 

Bij zeer langdurig of zeer intens conflict: afsterven van de uiteinden van vingers of tenen door stagnatie van de bloedtoevoer. Zwarte vingers of tenen, zwarte huid.


PCL-fase

Symptomen

Verdoofdheid, gevoelloosheid.


EC

Het gevoel keert terug. Zeer sterke, stekende zenuwpijnen, als bliksemschichten.
Tintelingen bij minder intens conflict, de gehele CA- en PCL-fase zijn dan min of meer onopgemerkt gebleven. Deze tintelingen worden vaak geassocieerd met een beginnende verlamming en kan leiden tot de diagnose MS, zie ook spierinnervatie.



Reuma

Traumatische scheidingen en heftige eigenwaarde-inbreuken die in de botten of gewrichten verlopen, gaan vaak samen, zie ook nieuw mesoderm. De pijn in de CA-fase van het beenvliesprogramma, gecombineerd met de bot- en/of gewrichtspijnen in de PCL van die programma's, geeft felle pijnen gedurende het gehele proces. Bij de diagnose reuma moet met beide mogelijkheden rekening gehouden worden.